FOTO: Din Bil

Enklare att boka service

Nu har vi gjort det enkelt för dig att boka service online – på alla tänkbara plattformar.
– Vi har haft SBO, Servicebokning online, på vår anläggning i ett år och reaktionerna från kunderna har varit mycket positiva, säger Therese Wahlin, servicerådgivare på Din Bil Sverige.

En av fördelarna hon lyfter fram är att kunder kan söka information i lugn och ro, när de har tid, och att det tydligt framgår vad som ingår samt totalpris.

– Kunden har sitt underlag med pris och innehåll framför sig och slipper sitta i telefon och lyssna när vi räknar upp förslag på åtgärder och priser. Det kan vara svårt att hinna med att anteckna allt. Nu ser kunder redan innan de lämnar in bilen vad servicen innefattar och vad den kommer att kosta, säger Therese Wahlin.

Genom att ange bilmodell via registreringsnummer och körsträcka presenteras ett serviceinnehåll baserat på fabriksdata, bilens servicehistorik och ett avancerat regelverk för varje specifikt fordon.

Therese Wahlin
FOTO: Din Bil

Extratjänster

Bokningssystemet räknar därefter fram priset baserat på återförsäljarens specifika prisstruktur. Bokningen landar direkt i verkstadens planeringssystem. Som kund har du dessutom möjlighet att välja extratjänster, till exempel broms- eller torkarbyte.

– Om vi har en kund som ringer oss för att få ett pris så kan vi nu använda systemet för ett kunna ge ett snabbt svar.

Färre telefonsamtal om tidsbokning och prisuppgifter frigör mer tid till personlig kontakt vid inlämning och hämtning av fordon.

– Bokningssystemet gör det enkelt både för våra kunder och oss. Det blir tydligt och smidigt och det är ju inte alltid man har tid eller möjlighet att ringa oss på dagtid. Vi har ett kundflöde i hallen hela tiden och nu kan vi vara mer aktiva på plats och ägna mer tid åt besöken.

Boka service här

Service Booking Online – steg för steg

1. Först anger du registreringsnummer och miltal, därefter väljer du verkstad.
2. SBO väljer serviceinnehåll samt visar pris för vald verkstad. Du kan även själv välja till extratjänster som till exempel broms- eller torkarbyte.
3. Välj till tjänster. I nuläget finns ersättningsbil som tilläggstjänst men fler tillval är på gång.
4. Välj dag, tid och inlämningsalternativ.
5. Boka och bekräfta.

Publicerat: 23 oktober, 2019 Senast ändrad: 15 januari, 2023
Skrivet av redaktionen