FOTO: Shutterstock

Vi garanterar din mobilitet på vägen

Behöver du alltid din bil till jobbet, stugan, eller på semestern? Och aldrig vill riskera att bli stående med motorstopp? Då är Audi Mobilitetsgaranti din bästa vän på vägen – i hela Europa.

Audis mycket omfattande Mobilitetsgaranti ingår när du köper en ny bil direkt av våra återförsäljare. Garantin gäller från leverans och fram till första service. Därefter förnyas den vid regelbunden utförd service, med eventuella tilläggsarbeten, när servicen görs på en auktoriserad märkesverkstad.

Här listar vi tre stora fördelar med Audis Mobilitetsgaranti:

1) – För det första följer garantin med bilen och kan förlängas konstant så länge servicen utförs enligt serviceplan på en auktoriserad märkesverkstad.

2) – Som ägare är du alltid trygg. Om bilen blir akut okörbar tas den alltid till närmaste märkesverkstad. Där arbetar enbart servicetekniker med rätt kunskaper om din bil, och inget annat än originaldelar används. Det är oerhört viktigt för driftsäkerheten och det har till exempel hänt att icke märkesverkstäder använt fel kvalité på AdBlue och oljor, vilket leder till att motorn tar stryk.

3) – Sist men inte minst är det väldigt smidigt. Om bilen får stopp slipper du ringa både försäkringsbolag och bärgare. Istället är det bara ett nummer du behöver ringa för att veta att rätt hjälp är på väg. Oavsett var bilen blivit stående.

Hjälp dygnet runt

Vid akut driftstopp, ring 020-61 50 55 inom Sverige och +46 771 61 50 55 från övriga Europa. Du får hjälp dygnet runt, alla dagar i veckan. Finns det möjlighet åtgärdar vi problemet direkt på plats.

Fri bärgning till verkstad

Kan inte problemet lösas på plats bärgar vi din bil till närmaste märkesverkstad.

Fri lånebil

Kan vi inte laga bilen direkt får du en lånebil, utan milbegränsning, i upp till fem dygn. Du betalar endast drivmedel. Alternativt så kan du fortsätta resan med taxi om kostnaden är likvärdig med den för lånebilen.

Fri övernattning

Istället för att utnyttja lånebil kan du välja att övernatta på hotell. Alla som färdas i bilen får bo på hotell, inklusive hotellfrukost, under den tid som behövs för reparationen, dock högst fem dygn, gäller ej på hemorten.

Extra kostnader

Om du haft utlägg för telefon, parkering etc i samband med driftstoppet ersätts kostnaderna upp till 300 kronor.

Vid olycka

Mobilitetsgarantin täcker endast tekniska fel som gör bilen okörbar och ej fel orsakade av yttre åverkan. Vid olycka ring 112.

Publicerat: 6 mars, 2019 Senast ändrad: 15 januari, 2023
Skrivet av redaktionen

Vi i redaktionen är erfarna biljournalister och bilentusiaster som här samlar all information bilägare kan ha nytta utav.